PR Newswire: nyheter distribution, inriktning och uppföljning

NIRA Dynamics rullar ut ny säkerhetslösning för ökad förarmedvetenhet, i samarbete med Infocar Training

LINKÖPING, Sweden, March 15, 2016 /PRNewswire/ --

NIRA Dynamics utrsutar i vinter 80 bilar med en ny mjukvara som reagerar på förändrade vägförhållanden. Mjukvaran, Road Surface Information, bidrar till ökad förarmedvetenhet genom att informera föraren om såväl förändrat väggrepp som ojämnheter, hål och gropar i vägen. Utrullningen av lösningen sker i samarbete med Infocar. 

     (Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20121012/567527 )

     (Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160310/342926 )

I Sverige sker tusentals bilolyckor varje år på grund av halt väglag. Globalt växer denna siffra till oerhört höga nivåer. En nyckel till att minska antalet olyckor är lösningar som gör att bilen själv kan bedöma väglaget. Detta är också en förutsättning för att framtidens Advanced Driver Assistance-system ska fungera optimalt.

NIRAs mjukvarulösning Road Surface Information, RSI, övervakar kontinuerligt vägens kvalitet och reagerar på både förändrat väglag, hål och gropar. Genom olika algoritmer, baserade på avancerad sensorfusion, kan RSI både bedöma friktionen och "känna av" ojämnheter i vägen - detta helt utan stereokameror, aktiv fjädring eller andra kostnadskrävande sensorer. Om RSI kopplas till en molntjänst kan informationen dessutom delas med andra förare, så att de kan anpassa sin körstil eller välja en alternativ väg när så krävs.

För att möjliggöra en snabb utrullning av systemet - istället för att endast integrera mjukvaran som standardutrustning i nya bilar - har NIRA, i samarbete med Infocar Training AB, integrerat mjukvaran med Infocars diagnosverktyg, som pluggas i det OBD-interface som finns som standard i alla bilar av årsmodell 2001 eller senare.

Det gör det redan nu möjligt att samla in och distribuera information om vägförhållanden i realtid. Informationen, som skickas vidare till en back-end server, kan sedan delas med andra förare, vägmyndigheter eller Advanced Driver Assistance-system. Den kan också användas som väderbaserad navigationsdata i realtid.

OM NIRA: NIRA Dynamics grundades 2001 och har sitt huvudkontor i Sverige. Med specialistkompetens inom bland annat sensorfusion utvecklar NIRA kostnadseffektiva säkerhets- och navigationslösningar som skapar mervärden för den globala fordonsindustrin. Kunderna inkluderar några av världens ledande biltillverkare, såsom Audi, Volkswagen, Seat, Skoda, Volvo, Fiat och Renault.

OM INFOCAR: Infocar Training är en utvecklare och leverantör av diagnostverktyg för fordon, med lösningar som gör det möjligt att analysera olika parametrar samt att logga data i realtid till en molntjänstserver.


För ytterligare information, vänligen kontakta:

Namn, titel: Johan Hägg, Marknads- och försäljningschef
Telefon: +46-700-454056
E-post: johan.hagg@niradynamics.se

SOURCE NIRA Dynamics ABJournalister och bloggare

Besök PR Newswire för journalister för utsläpp, foton och anpassas matar bara för Media.

Visa och hämta arkiverade video Innehållet distribueras av MultiVu på Den digitala Center.

 

Skapa innehåll för din webbplats

Förbättra din webbplats eller blogg med PR Newswires skräddarsydda nyhetsflöden.
börja idag.

 

 
 
 

Kontakta PR Newswire

Skicka oss ett mail till stockholm@prnewswire.se eller ring oss på +46 (0)8 507 413 00

 

 
 
 

Bli en PR Newswire kund

Begär mer information, se PR Newswire produkter & tjänster eller ring oss på +46 (0)8 507 413 00

 

 
 
  1. Produkter & tjänster
  2. Pressmeddelanden
  3. Kontakta PR Newswire